Digitalisering af TollundmandenTouchløsning

Skab en interaktiv oplevelse for museets gæster
Og samtidig præsenter en masse viden
Museum Silkeborg havde et ønske om at formidle information om Tollundmanden, på en moderne og levende måde til deres gæster. Vores løsning blev en interaktivt præsentation der visuelt, leverer informationer om Tollundmanden via et touch screen bord samt vægprojektion.

Lidt om Tollundmanden

Tollundmanden er det bedst bevarede oldtidsmenneske i verden – med imponerende tydelige ansigtstræk. Han levede for omkring 2400 år siden og blev fundet i 1950.

Kombinere det digitale med genstandens autenticitet

Med respekt for Tollundmandens historie, har hans digitale repræsentation brug for de helt rigtige rammer. Man skal kunne fornemme mosestemningen – det skal være mørkt, fugtigt og man skal kunne forestille sig det liv der omgav Tollundmanden – det er vigtigt at få det så autentisk så muligt.

Vores løsning – et touchbord man kan dykke ned i

Tollundmanden er i fokus – han ligger i fuld længde, så man får en klar fornemmelse af alle de velbevarede detaljer. Over ham har vi placereret klikbare hotspots der roligt pulserer og indbyder til interaktion. Hotspots’ene har forskellige overskifter der fortæller om alt fra hvordan han levede til lignende fund. Ved klik på et hotspot vises dertilhørende tekst, samt relevante billeder og links til relevant information, for at holde fast i en dynamisk formidling.
Museum Silkeborg - Touchscreen med projektor

Fange mange gæsters opmærksomhed på én gang

Sideløbende med at indholdet vises på en touch screen, projiceres det ligeledes op i stor format på væggen bag installationen.
På den måde kan flere få glæde af løsningen på samme tid. Vægprojektionen gør løsningen synlig på afstand og trækker nysgerrige gæster til. Det er en total løsning hvor vi har udviklet det visuelle udtryk, designet interfacet, defineret interaktionen, programmeret selve softwaren og formidlet hardwaren.

Et kommunikationsmiddel der fanger gæsternes opmærksomhed

Gæsterne har taget godt i mod installationen og benytter den aktivt – det er et nyt og moderne tiltag der indbyder til deltagelse og involvering. Den vækker gæsternes nysgerrighed og tiltrækker både børn, unge og voksne.
Museet bruger ligeledes installationen i forbindelse med grupperundvisninger og oplæg – da mange menneske kan stå og lytte og følge med rundt om touch bordet og via projektoren. Vi arbejder med lavpraktisk historieformidling understøttet af digitale virkemidler.

En løsning der er gearet til udvikling

Det er 100 % skræddersyet til kundens formål, men med udgangspunkt i et gratis open source administrationssystem til styring af indhold. Løsningen er baseret på opdateringssystemet WordPress, der er en meget udbredt gratis platform.
Det sikrer at udviklingsomkostningerne holdes nede samtidigt med at museet får et system der er meget brugervenligt at arbejde i.
De er således selv i stand til at udvikle og udvide løsningen med mere relevant information samt multimedier. Da WordPress er brugt som motor vil videreudvikling af løsningens funktionalitet også være overkommeligt, da der findes et hav af plugins og moduler der kan tilkobles WordPress såsom gallerier, quizzer, tilmelding til nyhedsbreve osv. Med brug af webteknologier, åbnes der muligheder for at museet kan opstille flere skærme med samme indhold, eller tage løsningen med på messer og andre udstillinger – uden de behøver at flytte den fysiske installation med.
  • Kategori: Touch screen
  • Ydelser: Koncept, design og programmering
  • Kunde: Museum Silkeborg